1

Abby Abadi Didakwa Mempunyai Skandal Berhubung Wang RM 50,000 Di London?

abby abadi

Abby Abadi Skandal : Rasanya ramai dah tahun tentang penghijrahan artis yang pernah menjadi penyanyi melalui kumpulan Elite, yang popular di kalangan peminat hiburan tanah air suatu ketika dahulu kepada imej yang lebih “Islamik”.

abby abadi ceramah

Dan Abby Abadi juga sekarang semakin aktif kelibatnya dalam politik, terutama dalam kegiatan ceramah-ceramah yang dianjurkan parti PAS.Namun, dalam ramai yang memuji perubahannya ke arah Islamik, sehingga digelarkan “Ustazah Mee Segera” kerana sudah mampu mengeluarkan “fatwa” beliau sendiri, ada berita semasa yang diterima mengenai kelakuannya, yang dikatakan tidak selari dengan imejnya sekarang?

Benarkah dakwaan tersebut? Ianya dikongsikan oleh “seseorang” yang dikatakan mempunyai maklumat mengenai skandal RM 50,000 ribu Abby Abadi di London.Baca kenyataan dakwaan tersebut di bawah:

Saya tidak berminat untuk menulis tentang selebriti munafik ini tetapi sejak melihat tingkahnya di media maya semakin menjadi-jadi,tekak tiba-tiba terasa loya melihat betapa `alim dan mulianya’ bekas selebriti ini dan bekas barang terpakai tinggalan Norman Hakim ini perlu diberikan kata dua supaya beliau tahu bahawa ada orang tahu siapa beliau sebenarnya.
Bekas pelakon ini boleh dikategorikan antara wanita nakal,bermulut jahat,merelakan dirinya jadi alat untuk memecahbelahkan indsutri dunia hiburan tanahair dan janda Norman Hakim ini perlu diajar supaya tidak menjadi telunjuk lurus tetapi kelingking berkait dan kalau mahu bertaubat sekalipun taubatlah sepenuhnya dan jangan berlakon sebagai orang baik-baik sedangkan hakikatnya Abby bagaikan menyembunyikan `kejalangannya’ baik dari tutur kata serta perbuatannya.
Saya ingin memberikan peringataan kepada Abby Abadi bahawa saya tahu apa yang berlaku di London baru-baru ini dan dengan siapa Abby ke sana.Siapa VVIP yang menaja segala perbelanjaan.Abby  ke London yang pada mulanya hanya berbekalkan satu beg tetapi pulangnya ke Malaysia dengan enam beg dan beg-begnya dibawa oleh private jet balik ke Malaysia.Dan apa kerja yang Abby lakukan hingga dapat bayaran RM50,000 selama seminggu?Takkan menyanyi ataupun berceramah di London hingga dapat bayaran sedemikan besar jumlahnya.
skandal abby abadi
Ini peringatan kepada Abby,Jika beliau tidak menghentikan  keceluparannya mempermainkan agama,mengadu domba serta memberikan tafsiran agama yang bukan-bukan,saya akan menelanjangi satu persatu topeng-topeng munafik yang sedang dipakai oleh Abby ketika ini.
Kita tidak mahu mendedahkan pada setiap persembahan pentas sebelum ini beliau sering sebilik dengan teman lelakinya malah sering meminta penganjur menyediakan bilik bersebelahan bila mereka ada pertunjukan pentas secara bersama tetapi kita juga ngin  tahu wang siapa sebanyak RM20,000 yang Abby minta bagi menjayakan majlis harijadi anaknya.Tidak cukup RM50,000 di London!Rumah Kedai di Taman Melawati itu pun kita tahu datang daripada siapa?Jangan berselindung di sebalik penjualan jubah sedangkan hakikat sebenar ada yang tahu puncanya.
Ini juga akan didedahkan sekiranya Abby tidak bertaubat dan meminta maaf kepada rakan-rakan yang beliau kafir serta sesatkan selama ini.Jangan tunjuk baik sangat Abby!Jangan selak kain orang lain kalau kain sendiri koyak rabak!Jangan satu jari menuding kepada orang lain sembilan jari lagi menuding ke diri sendiri..!
Kalau beliau betul sudah insaf,bertaubat dan ingin menjadi muslimah sejati yang diredai Allah dunia dan akhirat,Abby tidak akan memilih jalan sesat begini hingga segala tutur kata terutama sekali dalam Twiter dan juga berceramah,penghinaan demi penghinaan dilemparkan kepada orang yang tidak menyokong beliau.
Kita sedar artis ini semakin sesat dalam dunia yang beliau sedang ciptakan dan itu urusan beliau kalau mahu sesat sekalipun tetapi mengajak orang lain agar sesat sama sesuatu yang cukup bertentangan apatah lagi kita pun tidak tahu siapa guru agama janda yang sedang didkawa ramai sebagai tengah meroyan ini.
Abby belum putih sepenuhnya dan nilai taubat yang sedang beliau laung-laungkan ketika ini sama sahaja dengan nilai perjuangan PAS parti yang Abby dokong penuh dengan kehanyirannya yang tersendiri malah Abby juga sama dengan para pejuang PAS lain yang menggunakan agama untuk menutup kebejatan moral masing-masing.Dan pejuang PAS kononnya seperti Abby inilah yang diusung ke hulu ke hilir bagi dijadikan agen memecahbelahkan orang muda.
Jadi kepada Abby,kita pesan sekali lagi.Hentikan segala keceluparan,kebodohan serta kebiadapan ini sekiranya tidak mahu topeng yang sedang menutupi wajahnya ketika ini terbuka satu persatu.
Dakwaan skandal terhadap Abby Abadi ini memang serius, dan kami masih belum menerima maklumbalas daripada Abby Abadi berhubung dakwaan ini.Sekarang ini, terlalu banyak orang menggunakan agama untuk menutup “wajah sebenar” mereka.Kebanyakan yang ada sekarang ini, lebih suka berselindung di sebalik agama, untuk melindungi sifat “iblis” yang ada dalam diri.
Apa-apapun, kita tunggu sahaja maklumbalas daripada Abby Abadi sendiri berhubung dengan dakwaan skandal beliau.Lagipun, kalau berada di pihak yang benar, Abby Abadi tak perlu risau pun. Apa pendapat anda pula?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *