Pekeliling Perkhidmatan Bil. 36/2013 – Penambahbaikan Jadual Gaji Minimum – Maksimum Gred 1 Hingga Gred 54 Sistem Saraan Malaysia (SSM)

by Staff Agenda Semasa on November 7, 2013 · 4 comments

Pekeliling Perkhidmatan  Penambahbaikan Jadual Gaji Minimum  Maksimum Gred 1 Hingga Gred 54 Sistem Saraan Malaysia (SSM)

Kalau semalam Pekeliling Perkhidmatan 81 Skim Ditambah-Baik telah dikeluarkan (KLIK DI SINI), lewat hari ini, Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah mengeluarkan satu lagi pekeliling berkaitan dengan Penambahbaikan Jadual gaji Minimum-Maksimum bagi Gred 1 hingga Gred 54 untuk Sistem Saraan Malaysia (SSM).

Pekeliling Perkhidmatan Bil. 36/2013 – Penambahbaikan Jadual Gaji Minimum – Maksimum Gred 1 Hingga Gred 54 Sistem Saraan Malaysia (SSM)

Untuk muat turun pekeliling Penambahbaikan Jadual gaji Minimum-Maksimum bagi Gred 1 hingga Gred 54 untuk Sistem Saraan Malaysia (SSM), sila klik di bawah:

Daripada apa yang kami faham, nampaknya kelebihan memihak kepada mereka yang sudah pun mencapai tangga-gaji maksimum, di mana penambah-baikan ini menyatakan tentang gaji maksimum yang terbaru.

Apa pula pendapat anda dengan pekeliling penambah-baikan jadual gaji minimum-maksimum ini?

{ 4 comments… read them below or add one }

pegawai JPA pencen November 8, 2013 at 11:59 pm

Mohon agendasemasa jelaskan apa kaitan pertambahan 2KGT yang ditulis dalam pekeliling dengan gaji maksimum yang baru?sebab kalau dilihat, gaji maksimum baharu telahpun melebihi 2 KGT..jadi apa maksudnya 2KGT tu?dan yang kedua apakah perkembangan tentang skim baru iaitu SST?mohon pencerahan…

Reply

dg November 9, 2013 at 11:17 am

mohon pencerahan,…. apa kelebihan dan kekurangan jika sorang pegawai PA mengekalkan status KUP dalam jawatan, maksudnya menolak status hakiki dalam perjawatan ?

Reply

khairul December 11, 2013 at 12:30 am

SALAM, SAYA MAK TAHU MACAM MANA DENGAN PENJAWAT AWAM KONTRAK ADAKAH KENAIKAN GRED AKAN DAPAT JUGA SAMA SEPERTI PENJAWAT AWAM TETAP

Reply

Awangselamat January 11, 2014 at 7:58 pm

Cadangan: pejawat awam apabila berpencen gaji belum msksimum diberi penganugerahan anjakkan gaji maksimum bagi pengiraan pencen dan pencen bulanan diterima. Disyarat kepada pencen wajib umur 60 tahun sahaja.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: