Permohonan Rebat RM 200 Telefon Pintar 3G Untuk Belia.Bajet Rakyat Atau….

by Staff Agenda Semasa on December 29, 2012 · 96 comments

oermohonan rebat rm 200 telefon 3g smartphonePermohonan Rebat RM 200 Telefon Pintar 3G : Seperti yang diumumkan Perdana Menteri dalam ucapan Bajet 2013 tidak lama dahulu, kali ini, dengan slogan “Janji Ditepati”, kerajaan  berikan rebat RM200 untuk telefon pintar 3G bagi 1.5 juta golongan belia di Malaysia yang permohonannya bermula pada 1 Januari 2013

Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengeluarkan  iklan untuk Pakej Komunikasi Belia  pemberian rebat RM200 telefon pintar ini.Tapi ada syarat-syarat yang perlu anda penuhi.Syarat-syaratnya adalah…

Syarat-Syarat Rebat RM200 Telefon Pintar (3G) Dalam Pakej Komunikasi Belia

pakej komunikasi belia

  • Anda perlulah seorang Warganegara Malaysia berumur 21 tahun hingga 30 tahun.
  • Anda perlu Berpendapatan bulanan RM3000 ke bawah
  • Model telefon pintar 3G yang diluluskan dengan harga maksimum RM500
  • Pelanggan jalur-lebar mudah-alih sedia ada atau pakej baharu.
  • Dan yang terakhir, Hanya satu telefon pintar untuk satu belia.
Bagaimana pula dengan cara memohon Rebat RM 200 Telefon Pintar ini? Lihat cara permohonannya di bawah.

Permohonan Rebat RM200 Telefon Pintar 3G  Pakej Komunikasi Belia

Anda boleh memohon  rebat RM200 telefon pintar 3G ini dengan mendaftar secara online dengan cara KLIK LINK di bawah ini iaitu portal Suruhanjata Komunikasi Malaysia :

=> http://nbi.skmm.gov.my/

Tempoh sah memohon Pakej Komunikasi Belia ini adalah bermula dari 1 Januari 2013 hingga 30 Disember 2013.Namun begitu, jangan cepat berasa teruja.Hanya Smartphone yang tertentu sahaja diluluskan dalam Pakej Komunikasi Belia ini.Lihat senarai smartphone yang diluluskan di bawah.

Senarai Smartphone (3G) Yang Diluluskan Dalam Pakej Komunikasi Belia

  • Alcatel One Touch Inspire 2
  • The Buzz Phone
  • HTC Wildfire
  • Huawei Ideos X3
  • LG Optimus L3
  • Ninetology Black Pearl II
  • Ninetology Palette
  • Nokia 2730
  • Nokia 7230
  • Nokia Asha 305
  • Nokia Asha 308
  • Nokia C2-03
  • Nokia Lumia 610
  • Samsung Galaxy Chat
  • Samsung Galaxy Mini
  • Samsung Galaxy Pocket
  • Samsung Galaxy Y
  • Sony Xperia Tipo
  • ZTE Acqua
  • ZTE V790

Kalau ada yang berangan-angan selama ini dapat rebat RM 200 untuk beli smartphone jenis iPhone atau Samsung Galaxy S3, boleh melupakan niat anda sekarang.Yang mungkin nampak menarik bagi dari senarai di atas adalah Samsung Galaxy Y dan Nokia Lumia 610.

Sudah tentu ada yang tidak puas hati dengan senarai smartphone 3G yang diluluskan.Mengikut komen-komen rakan terdekat, ramai mengatakan kerajaan “membodohkan” rakyat dalam hal ini.Tentu sekali anda juga mempunyai komen mengenai isu ini.apakata kongsikan pendapat anda mengenai Pakej Komunikasi Belia ini.

UPDATE!!! Ketahui Senarai Tawaran & Promosi Telefon Pintar 3G (Smartphone) Untuk Pakej Komunikasi Belia

Klik Di Sini—–> Senarai Tawaran & Promosi Telefon Pintar 3G (Smartphone) Untuk Pakej Komunikasi Belia

{ 94 comments… read them below or add one }

nurul January 3, 2013 at 10:01 am

ktna leh bli fon yg dpat rebat 200?????
balas secepat yg mungkin k…

Reply

Staff Agenda Semasa January 3, 2013 at 11:16 am

salam, saudara Nurul perlu mendaftar terlebih dahulu dalam talian.Tempat nak tebus tu bergantung kepada pengedar rasmi untuk pakej komunikasi belia.Setiap pengedar yg terpilih akan paparkan banner pakej komunikasi belia ni kat depan kedai.

Reply

Staff Agenda Semasa January 3, 2013 at 11:20 am

Boleh tengok di branch Celcom, Tunetalk, Yes, UMobile kalau nak beli handphone guna rebat rm 200

Reply

Staff Agenda Semasa January 3, 2013 at 4:42 pm
NURUL April 5, 2013 at 10:41 am

JERTEH

Reply

kiki January 4, 2013 at 9:20 am

sy pnye permohonan berjaya…mksudnya sy boley tebus la ni?nk tebus plak mcmana ye

Reply

Staff Agenda Semasa January 4, 2013 at 11:40 am

saudari KiKi boleh semak artikel ini untuk tebus..

http://agendasemasa.com/skmm-rebat-rm-200-smartphone-3g

Reply

leila hijriah January 5, 2013 at 2:17 pm

sya dh daftar tp dy ckp prmohonan anda sedang d’hantar mksudnye x layak ke?

Reply

Staff Agenda Semasa January 5, 2013 at 3:46 pm

maksudnya in proses..jgn risau..nanti semak lagi..

Reply

azizi January 5, 2013 at 10:47 pm

sy dh mendaftar… tp xprint lg borong tu.. so mcm mne sy nk cri blik borg 2 utk di print?? any link for semakan semula?

Reply

Staff Agenda Semasa January 5, 2013 at 11:19 pm

saudara azizi boleh check email saudara yang digunakan semasa mendaftar.

Reply

azizi January 5, 2013 at 11:42 pm

sy dh check email yg dgunakn… tp x ada…. so mcm mne yea? any other alternative x?

Reply

Staff Agenda Semasa January 6, 2013 at 7:57 pm

kalau mcm tu, ada 2 option.tp saya nasihatkan agar saudara azizi telefom skmm terlebih dahulu di talian 1-800-88-4040..kalau tak boleh jgk, daftar semula.

Reply

Staff Agenda Semasa January 6, 2013 at 8:00 pm

kalau telefon tak xdpa..guna email ini untuk bantuan..komunikasibelia@cmc.gov.my

Reply

dila saji January 14, 2013 at 12:12 am

try this azizi; to retrieve your slip,
https://komunikasibelia.skmm.gov.my/public/Success?ic=(Your IC number without dash)
there’s no reference number though but u can still print it out.

Reply

anna January 6, 2013 at 5:16 pm

urm..nk tnye la.sye kurng pham gan rebat rm200 ni. permohonan sy da lulus..kalo nk tebus smartphone 3g contoh la yg berharga rm300 lbh..kite nk kena tmbah duet lg rm100 ke???

Reply

Staff Agenda Semasa January 6, 2013 at 6:47 pm

yup..ebgitulah lebih kurang maksudnya..tetapi, saudari anna kena beli dengan syarikat telekonikasi berdaftar.Semak post di bawah :
http://agendasemasa.com/skmm-rebat-rm-200-smartphone-3g
ada juga yang lebih murah, namun kesemuanya kena daftar dengan plan prabayar & Data..

Reply

faz January 15, 2013 at 9:59 pm

kena daftar dengan plan prabayar & data tu cmne pulak??..kalo beli smartphone semata2 je xboleh ye??..kwn saya katanya dh tebus..bile ditanya dikenakan langganan internet atau tidak, die kata xde kene ape2 pon..juz get the phone..and phone yg die tebus tu samsung slide..katanya xbole tebus phone lain..saya jd konfius dh skrg..

Reply

haliyati January 7, 2013 at 12:01 pm

bila kita boleh beli handfond dengan guna kan rebet rm200 nie?
boleh ke beli kat mana2 kedai?
saya dah daftar,bila boleh beli?
dekat daerah pasir gudang,johor di mana boleh tebus?
balas secepat mungkin

Reply

Staff Agenda Semasa January 7, 2013 at 12:38 pm

kena beli dekat syarikat telekomunikasi berdaftar.samada yang jadi partner dengan celcom,umobile,tunetalk,dan lain2.Kedai biasa memang x boleh.

Reply

rieza January 7, 2013 at 12:18 pm

macam mana saya nak semak sama ada permohonan untuk rebat tu lulus atau x?

Reply

Staff Agenda Semasa January 7, 2013 at 12:39 pm

sepatutunya kelulusan kita boleh tahu serta merta..check email semasa daftar untuk lebih lanjut.

Reply

fendi January 7, 2013 at 1:04 pm

saya dah apply n status permohonan di terima ada no ruj… tapi saya x bole nak print kalu g kat tmpt nak tebus gune no ruj je boleh x?

Reply

Staff Agenda Semasa January 7, 2013 at 1:08 pm

owh..kena print dulu.cuba check email ada x? kalau ada boleh print lain kali..jalan selamat, save dulu kat pendrive atau save dulu kat desktop pastu savekan dalam email.

Reply

Fendi January 7, 2013 at 1:58 pm

Saya dh tunggu email dr semalam x dpt2… Tp sya ada printscreen untuk record saya … Hurmm…

Reply

Staff Agenda Semasa January 7, 2013 at 5:50 pm

kalau mcm tu, print kan yang saudara fendi printscreen kan tadi, kemudian boleh guna untuk tebus

Reply

Yahya bin yop January 8, 2013 at 4:38 pm

Nama sy yahya dri kedah. Sy sbenar pekak bisu. Sy dh buat daftar e-borang dlm skmm. Dh kena cetak slip dh keluar. Status pendaftaran no rujukan permohonan sy dah ada nombor. Slip penebusan rebat ini akan luput pd 7/2 boleh tak slip bawa ke syarikat maxis?

Reply

Staff Agenda Semasa January 8, 2013 at 4:51 pm

Boleh..xde masalah..

Reply

syafini January 9, 2013 at 9:32 am

saya telah mendaftar tetapi tersalah tulis gender.. boleh kah saya guna je borang tu @ sy kn dftr blk..

Reply

Staff Agenda Semasa January 9, 2013 at 9:40 am

boleh.tak ada masalah

Reply

syafini January 9, 2013 at 11:33 pm

thankz… and one more thing, sy dapat info kita boleh pilih jer mn2 smart phone gn rebat ni,, tetapi bila tgk kt web skmm certain phone jer blh,, cmne tu…

Reply

Fendi January 9, 2013 at 11:39 pm

Nie dr sen heng punya pakej + u mobile… so boleh la try beli kat sen heng…. http://www.senheng.com.my/updates/2013/01/youth-communication-package-malaysia/

Reply

Staff Agenda Semasa January 10, 2013 at 12:18 am

hmm, info yang sangat berguna.Terima kasih!

Reply

Faye January 9, 2013 at 9:35 am

sy dah mdaftar dan print utk skim rebat ni..so slip penebusan rebat ni akan luput pd 7/2..akan tetapi kalo sy tebus rebat ni selepas tarikh luput dia still sah ka? or kena daftar semula?

Reply

Staff Agenda Semasa January 9, 2013 at 9:41 am

kalau tebus lepas tarikh luput memang tak boleh.kena daftar semula.

Reply

Faye January 9, 2013 at 10:03 am

o ok..thank Q.. :)

Reply

khairol_jb January 9, 2013 at 1:58 pm

salam… saya dah berjaya tebus rebet ni… senang je…
saya kat jb tebus kat digi centre taman molek.. staff digi sana sangat mesra pelanggan… saya bawa fotocopy ic dengan slip rebat yang di print.. saya cuma bayar RM169 sahaja bagi handfon galaxy y… bagi siapa yang tak guna line digi pun boleh tebus di sana cuma perlu beli prepaid digi yang berharga RM8.50… sangat senang… harap semua belia dapat tebus rebet ni.. bukan semua kerajaan yang sanggup bagi rebat kepada para belia negara kita ni… janji cukup syarat…

Reply

Staff Agenda Semasa January 9, 2013 at 2:30 pm

tahniah kepada anda..

Reply

fendi January 9, 2013 at 2:46 pm

awak tanya x kalu nak mik pakej tepon lain bole ker?

Reply

khairol_jb January 9, 2013 at 5:54 pm

kat digi buat masa ni yang ada cuma galaxy y dan HTC X one je…

Reply

Yana January 10, 2013 at 6:25 pm

Salam,
Saya dah buat permohonan rebat RM200 tapi paparan yg muncul kat window: ‘permohonan anda ditolak kerana didapati pernah memohon sebelum ini’.
Tapi sebelum ni saya xpernah dapat pun slip permohonan spt yg diterima oleh kawan2 saya yg lain walaupun saya pun kerap cek emel. Mcm mana saya nak tau status permohonan saya sekarang?

Reply

Staff Agenda Semasa January 10, 2013 at 6:34 pm

saya saranakan anda email semula kepada komunikasibelia@cmc.gov.my atau hubungi mereka di talian 1-800-88-4040 untuk pertanyaan mengenai masalah anda.Harap dapat membantu.

Reply

Ida January 11, 2013 at 8:50 pm

Salam…
permohonan saya sudah berjaya…saya nak tahu boleh tak saya menebus rebet di cawangan celcom di kedah..saya nak tahu cawangan celcom mana yang boleh untuk menebus rebet ini…

Reply

Staff Agenda Semasa January 11, 2013 at 9:24 pm

semua cawangan celcom di kedah boleh digunakan untuk tebus rebet ini.

Reply

TNH March 31, 2013 at 12:07 pm

Admin..byk la..bkn semua bracnh celcom yg boleh redeem..sia2 la sy pergi merata centre kt phg and area dungun, kemaman, tanye xboleh tebus. Selected centre je boleh. Yg pernah sy pegi tye and boleh tebus adalah digi centre.

Reply

siti atiqah January 12, 2013 at 8:11 pm

hye….sy nk tnya cmne sy nk print balik sy punya permohonan rebat 200…sebab sy xsempat nk print…bila sy daftar balik dh xboleh…sy dh semak kat email sy pon xde jgk

Reply

notakanan January 13, 2013 at 12:23 am

Jika tidak terima nombor rujukan, gunakan kad pengenalan. Rujuk di sini: http://notakanan.blogspot.com/2013/01/rebat-telefon-pintar-hanya-kad.html

Reply

lana January 13, 2013 at 11:42 am

hye…saya nak tanye…kat permohonan rebat tu untuk pekerja..tapi kalau x isi no LHDN takpe ker? kalu wajib isi kat mana kita nak check no LHDN 2 ?
a.s.a.p tq

Reply

Tun Nurul January 13, 2013 at 4:07 pm

cik lana. LHDN tu kan xde simbol *. Just KWSP je ade *. Meaning that its not compulsary. TQ.

Reply

nursya gabby January 14, 2013 at 4:36 pm

salam ,sy nak tnya bg pihak kwn sy.dlu da brkrja tetap,ttp slepat 2 da brhnti atas sbp msalah klurga..jd skrng da brkrja smula d tpt krja asalnya tp cuma parttime sja d tmpt krja 2..ada ka da lyak jua memohon rebet ne..sbp da mmng ada no.kwsp..cuma skrng da yg kn sndri isi kwspnya,d sbpkn da cma brkrja part time shaja..

Reply

Staff Agenda Semasa January 14, 2013 at 4:37 pm

boel h. tak ada masalah.cuma gaji jgn lebih RM 3,000..

Reply

along January 14, 2013 at 6:27 pm

salam,sy nak tnya,sy sda cek ke lman web komunikasibelia@cmc.gov.my untk mnyemak no rujukan permohonan sy yg tlah berjya..ttp sy lngsung x dpt mnemui status prmohanan sy..msalah sy prmohanan sy tlah brjya,ttp sy x dpt prin out,n trlp nak mnyalin ke pndrive sy…ada cr len ke nak ambil prmohnan sy 2 spya dpt print nya out atau sy nak save ke pndrive..

Reply

nurul January 17, 2013 at 1:20 pm

..salam..sy pernah mcuba ttp gagal..bila sya isi smula..permohonan sy ada..sdgkan masa sy dftar..xdapat

Reply

Azree January 21, 2013 at 7:27 pm

Salam…sy dah dftar and b’jaya..tapi email x dpt lgsung…mcm mne nak print slip? yg print slip ni pun slh sbb lepas daftar dia sruh tekan print..tekan jer..tapi lain skit mcm dgn pdf…
Macam mana ya?
Lagi, Dekat Negeri Sembilan mana tempat yg boleh tebus?

Reply

Azree January 21, 2013 at 7:38 pm

Dan satu lagi..pelan pakej data tu…sy dah tertekan Ya utk pakej data tu..tapi saya tak pernah pakai…so Macam mana? kalau pegi dekat centre boleh d’terima ker? saya salah tekan igtkan sim skrg ni (prepaid)…tu yang tersalah tekan, lg pun x pernah amik pelan pakej data tu..
Macam mana ya?

Reply

TNH March 31, 2013 at 12:04 pm

Yg sy tau syarat nk beli kene ade pakej pelan data…tp mase tebus hr tu sy xpasti dorang check ke x same ade sy mmg betol2 ade pelan data atau dorg cincai je. Tp sy mmg pakai pelan data broad band lah..

Reply

azlina January 31, 2013 at 4:01 pm

as salam.sy lina.sy nk tau jika saya dapat emaik mengatakan permohonan anda diterima dan diproses.adakh sy dikira berjaya

Reply

muhamad February 2, 2013 at 9:16 pm

salam..sya nk tahu ,sya dah daftar,tpi telupa nk prin,so ,layak dak kalu memohon rebat tu,kt eria alor star,kt eria mna yg buleh tebus rebat tu…

Reply

muhamad February 2, 2013 at 9:18 pm

salam..sya nk tahu ,sya dah daftar,tpi telupa nk prin,so ,layak dak kalu memohon rebat tu,tampa slip,kt eria alor star,kt eria mna yg buleh tebus rebat tu…

Reply

chaq_hafiz February 10, 2013 at 9:09 pm

Rebat 200?? Tak paham macam mna.. ada ya cakap kna dftar ngan skmm n tnggu kelulusan..ada yag ckap kena daftar pakej line cntoh digi,celcom.. pening2.. tadi ronda2 kt gaint kulim kedah jmpa kdai hp yg ada rebat 200.. sembang dengan tokey kdai ckap mntak ic n slip kwsp yg trbaru je tak payah daftar.. lain2 semua dia urus kn.. dah berjaya bli tab brand besa ja tmbah RM250 je.. 1 ag yg muskil hp dlam senrai skmm tak ada pn tab tp kt kdai ni ada 5 jenis yg dpat rebat.. black pearl.. sealth ll.. 9tology tab.. lagi 2 pun tab jugak tp brand taiwan…

Reply

TNH March 31, 2013 at 12:02 pm

Awk kene kelentong dgn tokey kedai kot…mane boleh die uruskan..ape la.

Reply

amy89 February 15, 2013 at 3:12 pm

salam….sye nk tnye,sye dh mndftr,tp lupe nk print,check kt emel xder…mcm mner eh????pas2,lau kte gne rebat ni ats nmer org laen xpe k….mcm adk bradik k…..mohon pnjelasan…

Reply

SITI February 15, 2013 at 7:39 pm

saya punya penyata dah hilang, macam mana nak print balik?

Reply

nalza February 17, 2013 at 3:44 pm

try this siti to retrieve your slip,
https://komunikasibelia.skmm.gov.my/public/Success?ic=(Your IC number without dash)
there’s no reference number though but u can still print it out.
sy berjaya cetak semula

Reply

nalza February 17, 2013 at 3:46 pm
siti February 21, 2013 at 12:56 am

salam…..mcm ne nk dptkn slip…..?tlupa save ari 2..so nk dpt kn blik mcm ne?…permohonan berjaya ke x nk semak kt mne?xdpt email pown….

Reply

noorulain February 27, 2013 at 9:14 am

macam maner nk tau kalu kte dh dpt twaran rebat rm200 2 dh @ blum….tolong saye….sy dh daftar lame

Reply

ima February 27, 2013 at 3:45 pm

hai…sy dah daftar…kwn sy ade bgtau dia xboleh buat sbb blacklist ngn maxis(xbyr broadband)….cmne sy nk cek ye sm ade sy layak ke x..sbb phone pnh kn curi…bil ade tertunggak kat maxis..

Reply

Nor Irma Azyanti February 27, 2013 at 8:48 pm

Sy dah daftar…pastu dapat email telah diterima n diproses .disertakan no rujukan sekali adakah permohonan sy diterima.tq

Reply

nur ain March 9, 2013 at 3:17 pm

sy ad mslh psl email sy..email sy sptutnya smua hruf kcil..tp dlm prmohonan sy isi huruf besar ksemuanya…cmne ekkkk??? n mslh 1 lg,,email sy tu xleh bka sbb sy lupe psswrd..cmne ye???? plz help me

Reply

TNH March 31, 2013 at 11:59 am

Sy pun tertulis huruf besar jugak..tp alhamdulillah diorang anta email kat sy and sy dapat saye rase dorang phm klu kite slh tulis sume huruf besar…tp yg mslhnye skrg ni awk lupe password email, tu mmg xdapek nk nolong..

Reply

fatin March 16, 2013 at 2:28 pm

saya nak tanya nie..kalau tebus rebet tuh…kne guna kad pengenalan jugak kew..
atau pun bawa jew surat yg sudah print..surat print yg mana satu dia nak…sy xfham lah…kalu tuan punya xpergi tebus..xpi org lain pergi boleh kew…harap bals ye…

Reply

Staff Agenda Semasa March 16, 2013 at 5:40 pm

bawa surat sekali

Reply

TNH March 31, 2013 at 11:56 am

Kene tuan die..sy dh tebus kat keda komunikasi, kedai hp yg berdaftar..die nk ic, lesen dan surat yg di emelkan kat kite tu..klu xdpt email cube bwk yg penyata keluar selepas permohonan di buat. Sebab sy dpt email pun sebab tempoh rebat sy dilanjutkan.

Reply

nana March 27, 2013 at 1:29 am

sy nak tnye skit…
sy ade bkk link https://komunikasibelia.skmm.gov.my/public/Success?ic=(Your . sbb nk cek status permonhonan sy …
die tlis pemohanan sy dh di terima …tpi sy xtulis pun no ic kt hujung link tu..
dan sy xdpt email pun mengatakan pemohanan diterima dan tarikh luput penebusan pun tiada..mcm mne ye ?harap blas ..terima kasih ..

Reply

nana March 27, 2013 at 1:30 am

sy nak tnye skit…
sy ade bkk link https://komunikasibelia.skmm.gov.my/public/Success?ic=(Your . sbb nk cek status permonhonan sy …
die tlis pemohanan sy dh di terima …tpi sy xtulis pun no ic kt hujung link tu..
dan sy xdpt email pun mengatakan pemohanan diterima dan tarikh luput penebusan pun tiada..mcm mne ye ?harap blas ..terima kasih .

Read more: http://agendasemasa.com/permohonan-rebat-rm200-telefon-pintar-3g#ixzz2OfTqOWGL

Reply

ila March 27, 2013 at 8:53 pm

KLAU DAH TAMAT TEMPOH BOLEH GUNA LGI X>?

Reply

Tun Nurul Hidayah Abd Rashid March 31, 2013 at 11:52 am

Nama pun tamat tempoh..harus la x boleh dik..itu pun gov dh pjg kn tempoh dr b4 ni 1 bulan valid ke 4 bulan valid.

Reply

nana March 29, 2013 at 4:26 pm

ASSALAM. SAYA DAH DAFTAR REBATE RM200 TU, PERMOHONAN DAH BERJAYA TAPI NO. KAD PENGENALAN SAYA SALAH. BOLEH KE SAYA TEBUS REBATE TU JUGAK?

Reply

Staff Agenda Semasa March 29, 2013 at 6:48 pm

kalau no ic salah memang xboleh..kena isi semula

Reply

heh April 2, 2013 at 2:23 am

salam saya salah tulis nama dalam rebat … saya tak tahu nk buat aper sekarang ..sbb rebate saya di reject. dan dimana saya nk buat aduan mengenai masalah ini

Reply

ieda iesya April 3, 2013 at 4:16 pm

salam saya nk tanya saya baru jee daftar rebet 200 ni , saya lupa nk print,kalo saya print itu di kirakan saya dah lulusatau belum?? saya tak paham laa..saya chek email pn xd anta apa2.. cmne nk tahu saya pnye permohonan dah lulus ke blum??tq..

Reply

doris April 10, 2013 at 6:50 pm

hello…nak tanya,kalu macm sy yg tak berkerja blh x msk dftr utk rebet 200 nie.?

Reply

Dashwenesh Silraj May 7, 2013 at 12:30 pm

Hi,
Just want to find out , i still not working. Can I apply for this hp rebate 200.
Please fit me back asap

Reply

Staff Agenda Semasa May 10, 2013 at 2:06 pm

boleh..xde masalah..

Reply

zila May 21, 2013 at 3:52 pm

rebat sy dah tamat tempoh dia pd 16.4.2013 dan blh daftar blk ls sebln dr tarikh tamat.. masalah sy skrg, sy dah daftar blk tp dpt..

Reply

Staff Agenda Semasa May 21, 2013 at 10:28 pm

saya kurang faham soalan..dah daftar balik dan dapat?

Reply

aishah June 7, 2013 at 4:54 pm

macam mane kite nk tahu yg nama kite da register ke belum utk mendptkan rebet tu?…

Reply

Staff Agenda Semasa June 7, 2013 at 5:00 pm

Cuba buat pendaftaran..sekiranya dapat buat pendaftaran, bermakna anda masih belum mendaftar.Sekiranya tidak boleh, bermakna anda sudah mendaftar.

Reply

ξκα χοχο June 25, 2013 at 10:10 pm

Saya dah daftar dan dia tulis tahniah permohonan anda diterima maksudnya lulus lah kan .

Reply

Staff Agenda Semasa June 25, 2013 at 10:31 pm

ye..dah lulus.

Reply

Lyna July 8, 2013 at 9:31 pm

Salam..rebet saya sudah tamat tapi saya belum guna lagi rebet tu sebab xprasan tarikh tamat. boleh ke jika saya daftar balik rebet tersebut @ ada cara lain untuk saya guna rebet trsebut. tq..

Reply

Staff Agenda Semasa July 8, 2013 at 9:38 pm

boleh daftar semula.

Reply

pit July 19, 2013 at 6:56 pm

sy nak tnye skit…
saya nk cek status permohonan saya untuk print out …
die tlis pemohanan sy dh di terima …tpi dekat situ tak ada butiran lengkap saya..
dan sy xdpt email pun mengatakan pemohanan diterima dan tarikh luput penebusan pun tiada..mcm mne ye ?harap blas ..terima kasih .

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: