Semakan Keputusan BR1M 2.0 Online 2013. Status Permohanan Dah Boleh Semak!

by Staff Agenda Semasa on February 1, 2013 · 31 comments

keputusan BR1M 2 0

Semakan BR1M 2.0 : Hari ni dah 1 Februari 2013, iaitu tarikh Kerajaan akan mula mengagihkan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) 2.0 kepada pemohon yang layak.Sramai 7 juta isi rumah dan individu bujang yang layak untuk menerima  Bantuan BR1M 2.0 ini.

Borang BR1M 2.0 Online : KLIK SINI UNTUK MAKLUMAT LANJUT

  • Jika anda masih belum menghantar sebarang permohonan BR1M 2.0 online ataupun secara manual,bagi permohonan selepas 31 Disember 2012 tempohari, akan mendapat Bantuan BR1M 2.0 lewat sedikit daripada Bulan Februari.

keputusan permohonan BR1M 2 0

BR1M 2.0 LHDN : ebr1m.hasil.gov.my

Semakan BR1M 2.0 : Statistik BR1M 2.0

  • Terdapat 7 juta permohonan BR1M 2.0 yang telah diterima yang melibatkan jumlah RM 3 Billion bagi Bantuan BR1M 2.0 ini.
  • 4.1 juta  permohonan adalah daripada  pemohon isi rumah manakala 2.9 juta permohonan melibatkan individu bujang.

 

Sumber maklumat yang kami terima, semakan BR1M 2.0 boleh mula dibuat bermula 1 Februari 2013 dan semakan BR1M 2013 boleh juga dibuat secara online buat kali yang pertama dan keputusan BR1M 2.0 juga akan dihantar melalui pos.

Semakan BR1M 2.0  Secara Online 2013 :

- Akan Dikemaskini Dari Masa ke Semasa-

Semakan Keputusan BR1M 2.0 Secara Pos :

  • Status semua pemohon BR1M 2.0 (Bantuan Rakyat 1Malaysia)  akan dimaklumkan mengenai keputusan permohonan BR1M RM500 (isi rumah) & RM250 (bujang) melalui pos
  • Setiap pemohon bantuan BR1M 2.0 yang berjaya akan menerima surat pemakluman masing-masing secara berperingkat-peringkat dengan disertakan tarikh dan tempat majlis penyerahan baucar BR1M 2.0 RM500 & RM250 diadakan di daerah-daerah dan pejabat pegawai pembangunan zon seluruh negara.

Semakan Keputusan Permohonan BR1M 2.0 Melalui Talian Hotline :

  • Anda boleh semak status permohonan BR1M 2.o dengan cara menelefon talian hotline 1-800-222-500/1-300-88-3010 mulai 1 Februari ini 2013.
  • Talian hotline  beroperasi dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang setiap hari bekerja

Cara Pembayaran Baucar BR1M 2.0 2013? 

  • Diadakan satu majlis penyerahan baucar BR1M 2.0 RM500 dan baucar RM250 kepada senarai penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 yang berjaya
  • Kerajaan juga akan memudahkan urusan orang ramai di kawasan luar bandar menunaikan baucar BR1M 2.0 RM500 & RM250 dengan menyediakan kaunter bergerak Bank Simpanan Nasional, CIMB dan Maybank pada majlis penyerahan baucar tersebut
  • Bantuan RM500 & RM250 melalui baucar juga boleh ditunaikan di cawangan bank berkenaan di seluruh negara

P.S : Nantikan segala kemaskini laporan berita selanjutnya tentang semakan BR1M 2.0 melibatkan status keputusan permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 tahun 2013.

{ 29 comments… read them below or add one }

Anuar February 1, 2013 at 9:10 am

Terima kasih di atas perkongsian info… Boleh kita sama-sama kongsikan info ini dengan seluruh masyarakat Malaysia yang layak mendapat BR1M…

Reply

mohamad syarul fadli bin mat husain February 6, 2013 at 7:40 pm

macam mana nk tgk

Reply

KU AZHARIZAL February 24, 2013 at 1:31 pm

LULUS @ X LULUS CMNER NAK TAHU??????
SILA BGTAW

Reply

proffads February 24, 2013 at 4:18 pm

tak kan save plestin jer Syria camna ..kan kat sama lg ramai yg terbunuh????

Reply

arieyanie March 8, 2013 at 11:42 am

Cmna nk semak result brim,bla cal tlian hotline ssh dpt dn bla dpt x angkat,cmni ke kja kaki tgn krajaan,klu cmni bkn kaki tgn…kaki nganga tau kaki baloq adalh..

Reply

hochiachan March 11, 2013 at 2:23 pm

apa macam mahu semak ebr1m?

Reply

nora March 14, 2013 at 9:08 pm

820514055062 bulan bila dpt surat

Reply

ROS March 18, 2013 at 8:25 pm

saya dh cek dkt lhdn keputusan dh keluar pada 19.jan tapi sampai sekarang saya belum terima apa2 surat atau cl dari lhdn seremban.

Reply

TAN HOOI NUAN March 18, 2013 at 9:47 pm

luv

Reply

TAN HOOI NUAN March 18, 2013 at 9:48 pm

luv

Reply

TAN HOOI NUAN March 18, 2013 at 9:49 pm

check keputusan

Reply

nuim bin rasit March 23, 2013 at 8:47 pm

knapa saya blum dpt br1m

Reply

fadilah bte hussien April 16, 2013 at 3:22 am

710128105028 belum bila dapat surat!!

Reply

fadilah bte hussien May 14, 2013 at 11:18 pm

belum bila dapat surat.

Reply

yeo April 20, 2013 at 5:21 pm

saya belum dapat surat, call hotline tak ada orang angkat phone, tolong saya semak keputusan.

Reply

marimuthu April 24, 2013 at 3:45 pm

we fill up the form ready why never get yet

Reply

Justin Lee Tsu Foo April 25, 2013 at 10:04 am

Lembaga hasil told me approve already and told me to get it at ibu pejabat daerah penampang but there they told me to wait for fasa 4 now they ask me to wait for fasa 5. Please let me know hWhen can I get it, tq

Reply

Muhammad Muhaymin Bin Zolkeple April 29, 2013 at 6:25 pm

Mohon untuk semakan keputusan..

Reply

Daniel Lee Yong Chian April 30, 2013 at 8:15 am

Tolong semak kelayakkan Daniel Lee Yong Chian, 881202135417…..

Reply

vennesse sebli April 30, 2013 at 10:37 am

minta tolong utk semak status permohonan BR1M 2.0 bg selemah anak empeliaw, 491013135246

Reply

AB KARIM B TANDUAN May 8, 2013 at 5:10 pm

Ic no..801002126185.mintak tolong chek kan

Reply

AB KARIM B TANDUAN May 9, 2013 at 10:31 am

Bila saya dapat..BR1M..???
Ic 801002126185

Reply

hadira binti hamidun December 18, 2013 at 5:29 pm

Nak tahu yang dah dftr tahun lalu kena dftr lagi ka untuk 2014…?

Reply

anita sipat December 22, 2013 at 9:34 pm

saya sda dpt brim sblum ini. nak dftr lg ke?

Reply

Staff Agenda Semasa December 25, 2013 at 2:03 pm

tak perlu

Reply

shairil bin mohad nor January 5, 2014 at 12:10 am

kwan sya nama awang dia nk taw kemas kini mcm dol bleh bgitaw trang mcm lampu spolike biar terang kami tak pham just blh bagitaw x

Reply

Hii King Kiong February 28, 2014 at 1:42 pm

Bila saya dapat..BR1M..???
Ic 730731135019

Reply

norasilaahmad March 3, 2014 at 10:14 am

nk cek untuk mak sye
560513-13-5476

Reply

kulleh March 4, 2014 at 8:50 am

bila nak dapat brim ni oww… susah sangat ka duit brim ni nak masuk..

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: