1

Taib Mahmud Kena Tendang Dengan Isteri Muda?

ketua menteri sarawak dan ragadTaib Mahmud Kena Tendang: Bila mula-mula dengar cerita ni, rasa macam tak percaya pun ada.Tapi, bila dapat sumber mengenai cerita ni, rasa hairan pulak.Kenapa pula Taib Mahmud ditendang oleh isteri mudanya, Ragad di Wisma Putera?Baca laporan selanjutnya di bawah.

Sarawak Report melaporkan pada awal bulan ini iaitu pada hari Jumaat 12 Oktober yang lalu orang ramai yang berada di Wisma Bapa Malaysia telah menyaksikan satu kejadian yang memalukan buat seorang pemimpin.

Kejadian tersebut melibatkan Ketua Menteri Sarawak, Taib Mahmud dan juga isteri mudanya Ragad.

Dimana dalam kejadian Ragad dikatakan tiba-tiba muncul di bangunan tersebut untuk menemui suaminya Taib Mahmud.

Dan beliau terus menunggu sehingga Ketua Menteri Sarawak itu turun menemuinya.

Seorang saksi berkata: “Selepas mengucapkan beberapa perkataan, lelaki tua yang malang itu ditendang oleh isterinya di bahagian tulang kering di khalayak ramai!”

Pasangan itu kemudian beredar dalam kereta yang berasingan.

Ini bukanlah kali pertama ‘Pasangan Pertama’ Sarawak ini menunjukkan mereka jauh dari kebahagiaan.
Dalam satu insiden lain baru-baru ini, Ragad juga bertindak ganas apabila melemparkan beg bimbit Taib kepadanya di hadapan penghuni rumah yang lain.

Sudah tentu, Taib juga tidak pelik dengan perlakuan ganas ini pada dirinya. Sejurus selepas perkahwinannya pada bulan Disember 2010, dia sendiri telah menakut-nakutkan orang-orang di sekelilingnya dengan mengeluarkan pistol emas miliknya dan melepaskan tembakan ke udara selepas kecewa apabila Ragad tiba-tiba hilang tanpa memberitahunya.

Laporan penuh sila baca di sini( Sarawak Report )

Sudahlah Taib Mahmud ini dikaitkan dengan isu rasuah dan harta berbilion dolar sepanjang menajdi Ketua menteri Sarawak, tiba-tiba ada cerita mengenai kena tendang dengan isteri.Apa la nak jadi.Lelaki kena tendang dengan isteri macam tu je? Taulah isteri tu dari Timur tengah, tapi itu bukan alasan nak menjatuhkan maruah suami dan bersikap biadap terhadap suami.

P.S. Wanita sekarang memang berani…

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *